Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Alla inlägg med taggen 'Zoomin Pro'

Höststädning på Zoomin - nyheter och viktig information

Som traditionen bjuder så är det dags för höststädning på Zoomin, men detta år är det mer frågan om en praktisk omorganisation på servrarna än städning.

Zoomin har under sommaren återigen börjat växa ur sin kostym, så serverparken har utökats ytterligare vilket föranleder en del tekniska förändringar och förbättringar. Dessutom har vår internetleverantör länge önskat att Zoomin ska byta IP-nummer, eftersom den gamla IP-serien från 2005 numera är ersatt av en ny. Många av hemsidorna på Zoomin har därför under natten flyttats över till en ny webbserver, vilket ni märker på att era bilder tar lite längre tid än vanligt på sig att ladda den första gången ni tittar på dem efter flytten. Detta är övergående. Rapportera eventuella övriga flyttrelaterade problem till support@zoomin.se.

Resterande hemsidor kommer flyttas över successivt, i takt med att den nya webbservern hinner med för att undvika onödiga driftstörningar.

 

Viktigt: Ni som har ett eget domännamn kopplat till era hemsidor behöver kontakta era domänhanterare (t.ex. Loopia) och be dem peka om domännamnet från IP-nummer 212.214.81.171 till 95.128.115.50. Detta kan ni göra redan idag. MX-pekaren (för e-post) ska fortfarande vara mail.tstorm.se.

 

Som tack för besväret så får alla hemsidor som flyttat över till den nya servern tillgång till Zoomin Pro, en medlemsnivå som infördes för nya hemsidor i februari 2010 till följd av att affärsmodellen för Zoomin förändrades. Med Zoomin Pro kan man hålla sin hemsida reklamfri för 50:-/månad. Känns det igen? Ni som varit med ett tag kommer genast att tänka på gamla Zoomin Plus, och visst finns det likheter - men även skillnader.

Zoomin Pro dyker upp i administrationsmenyn när era hemsidor har flyttats över till den nya servern - läs mer där.

 

2010-10-29: Som förväntat - fast inte särskilt väl förmedlat - går det tungt på Zoomin idag. Det beror på att alla bilder behöver behandlas om i och med flytten till en ny webbserver, vilket innebär en väldig massa merarbete för den nya webbservern men det är ett engångsarbete som helt enkelt måste göras. Hade vi utsatt den gamla webbservern för något liknande så hade den förmodligen hissat vit flagg och därefter stilla avlidit, den nya servern har visserligen fullt upp men klarar trycket väl - bortsett från att den tar lite tid på sig...

Bilder som inte visas ännu kommer göra det efter hand, kön till bildbearbetningen är för tillfället 10-15 minuter lång. Man behöver själv inte göra något speciellt, servern hanterar bilderna i tur och ordning.

Denna seghet kommer lätta gradvis under dagen.

 

2010-10-30: På en del hemsidor har vattenstämplarna blivit fel, vilket resulterat i svarta fyrkanter uppe i vänstra hörnet på vissa bilder. Detta problem är åtgärdat, men man kan behöva ladda om sidan för att se det eftersom bilder med trasig vattenstämpel fortfarande kan ligga kvar i den egna webbläsarens cache.

 

Torsdagen den 28 oktober 2010 kl. 09:23

Taggar: , ,

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.