Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Alla inlägg med taggen 'Zoomin'

Länktips: Besök nya Tjejjouren.se

Idag, på internationella kvinnodagen, lanserar Sveriges tjejjourer nya Tjejjouren.se. Där kan unga tjejer läsa om allt från anorexi till onani, få svar på frågor, stöd om de är oroliga och pepp om de är nere.

 

För att hjälpa landets tjejjourer nå ut till så många som möjligt så doneras idag allt annonsutrymme på Zoomin.se till Tjejjouren.se.

 

Måndagen den 8 mars 2010 kl. 08:01

Taggar: , , ,

Allmänt | Permalänk

 

Blogginlägg, taggar & kategorier

Zoomin har sent omsider fått stöd för de taggar (etiketter) som tjänster som Bloggar.se använder för att hålla koll på aktuella ämnen. Taggar är ord som kan användas för att beskriva ett blogginlägg, och de skiljer sig på flera sätt från de bloggkategorier som Zoomin stödjer sedan tidigare:

  • Ett blogginlägg kan endast tillhöra en bloggkategori.
  • Bloggkategorier kan användas för att grovt kategorisera blogginlägg, t.ex. "fritid", "politik", "humor", "teknik", etc. Om man använder mer specifika bloggkategorier så blir antalet kategorier snabbt ohanterligt.
  • Bloggkategorier är kopplade till behörigheter. Man kan t.ex. ha bloggkategorier som endast är läsbara för medlemmar på Zoomin eller besökare som kan rätt lösenord.
  • Ett blogginlägg kan däremot ha flera taggar.
  • Taggar har ingen koppling till behörigheter, de beskriver endast vad blogginlägget handlar om.
  • En tagg får gärna vara väldigt specifik, t.ex. "OS 2010", "snöoväder", "iPhone", etc., men kan även vara mer generell ("häst", "politik", "skola"). Blanda gärna generella och mer specifika taggar.

Att tagga ett blogginlägg är väldigt enkelt. I redigeringsverktyget har ett nytt alternativ tillkommit: "Anpassad stil". Markera det ord som du vill använda som tagg, klicka på rullgardinsmenyn vid "Anpassad stil", och välj "Tagg/etikett". Gör detta med några nyckelord som beskriver blogginlägget på ett bra sätt.

Att tänka på: Tagga inte hela meningar, en tagg ska sällan bestå av mer än ett eller två ord. Försök även tagga ord i obestämd form (t.ex. "tävlingen").

För att ta bort en tagg, klicka på det taggade ordet och därefter på "Tagg/etikett" igen.

 

Genom att tagga dina blogginlägg så gör du din blogg mer synlig på bloggportaler, samtidigt som du gör det lättare för dina besökare att se vilka ämnen du skriver om och snabbt hitta blogginlägg som handlar om ett visst ämne.

 

Bloggkategorierna kommer inte försvinna eller förändras på något sätt, men jag rekommenderar att man försöker använda sig av taggar för att beskriva vad blogginläggen handlar om, och bloggkategorier för att styra vilka som kan läsa dem.

 

Fredagen den 26 februari 2010 kl. 16:44

Taggar: , , , ,

Zoomin | Permalänk

 

Eget domännamn

Ett återkommande önskemål har länge varit att man ska kunna ha ett eget domännamn till sin hemsida på Zoomin (t.ex. hemsideadressen www.minhemsida.se istället för minhemsida.zoomin.se, och e-postadressen namn@minhemsida.se istället för minhemsida@zoomin.se).

 

Simsalabim!

 

I administrationsmenyn finns nu ett nytt alternativ: "Eget domännamn". På denna sida hittar ni steg-för-steg-instruktioner för hur man fixar ett eget domännamn till sin hemsida på Zoomin. Det hela är relativ enkelt:

 

1) Köp ett domännamn hos valfri domänregistrator, t.ex. Loopia. Detta domännamn blir det därmed du själv som förfogar och bestämmer över, och du kan därför när som helst välja att flytta det till någon annan tjänst i framtiden. Observera att du bara ska köpa ett domännamn hos domänregistratorn - inte något webhotellpaket eller liknande. Ett domännamn brukar kosta omkring en hundralapp att köpa och ungefär lika mycket i årsavgift.

 

2) "Peka" domännamnet på Zoomin.se. Detta kan (ska) domänregistratorn hjälpa till med. Berätta för dem att domännamnet (med och utan www före) ska peka på Zoomin.se:s IP-nummer, och att mailservern (MX-pekaren) ska vara mail.tstorm.se. Hänvisa gärna till detta blogginlägg.

 

3) Anslut domännamnet till din hemsida på Zoomin på sidan "Eget domännamn" i administrationsmenyn. Det kostar 200:- i engångsavgift att ansluta ett domännamn till en hemsida på Zoomin, och betalningen hanteras som vanligt via SMS.

 

Verkar det krångligt? Det är det faktiskt inte, men ställ gärna eventuella frågor här i kommentarfältet!

 

Tisdagen den 8 december 2009 kl. 18:42

Taggar: ,

Zoomin | Permalänk

 

Glöm inte rekryteringstävlingen!

Nu drar jobb och skolor igång igen, vilket öppnar upp nya möjligheter att rekrytera nya medlemmar till Zoomin. Första pris i rekryteringstävlingen är en Samsung NC10 netbook, andra pris en Canon Ixus 970 digitalkamera, och tredjepristagaren kammar hem en smidig USB-hårddisk!

 

Den som just nu leder tävlingen har 270 poäng, vilket motsvarar 27 rekryterade medlemmar. Inte illa, men definitivt inte omöjligt att slå - rekrytera hela klassen, så är du ikapp! Sista tävlingsdagen är den sista september.

Mer information hittar du under rubriken "Rekryteringstävling" i administrationsmenyn.

 

---

 

Till sist, och helt orelaterat till rekryteringstävlingen, vill jag tipsa om den nystartade tjänsten Regnbågsbron.org, en minnessida för husdjur. Den är en sorts avknoppning från Zoomin, som har väldigt många djurintresserade medlemmar. På systertjänsten Minnesljus.se kan man skapa minnessidor för att bevara minnet av avlidna anhöriga och närstående.

Just nu är det helt gratis att skapa minnessidor på dessa tjänster, och de finansieras inte av annonser eftersom reklam lätt blir ovärdigt och opassande på minnessidor.

 

Lördagen den 15 augusti 2009 kl. 08:07

Taggar: , , , ,

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.