Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Alla inlägg med taggen 'Bloggar.se'

Blogginlägg, taggar & kategorier

Zoomin har sent omsider fått stöd för de taggar (etiketter) som tjänster som Bloggar.se använder för att hålla koll på aktuella ämnen. Taggar är ord som kan användas för att beskriva ett blogginlägg, och de skiljer sig på flera sätt från de bloggkategorier som Zoomin stödjer sedan tidigare:

  • Ett blogginlägg kan endast tillhöra en bloggkategori.
  • Bloggkategorier kan användas för att grovt kategorisera blogginlägg, t.ex. "fritid", "politik", "humor", "teknik", etc. Om man använder mer specifika bloggkategorier så blir antalet kategorier snabbt ohanterligt.
  • Bloggkategorier är kopplade till behörigheter. Man kan t.ex. ha bloggkategorier som endast är läsbara för medlemmar på Zoomin eller besökare som kan rätt lösenord.
  • Ett blogginlägg kan däremot ha flera taggar.
  • Taggar har ingen koppling till behörigheter, de beskriver endast vad blogginlägget handlar om.
  • En tagg får gärna vara väldigt specifik, t.ex. "OS 2010", "snöoväder", "iPhone", etc., men kan även vara mer generell ("häst", "politik", "skola"). Blanda gärna generella och mer specifika taggar.

Att tagga ett blogginlägg är väldigt enkelt. I redigeringsverktyget har ett nytt alternativ tillkommit: "Anpassad stil". Markera det ord som du vill använda som tagg, klicka på rullgardinsmenyn vid "Anpassad stil", och välj "Tagg/etikett". Gör detta med några nyckelord som beskriver blogginlägget på ett bra sätt.

Att tänka på: Tagga inte hela meningar, en tagg ska sällan bestå av mer än ett eller två ord. Försök även tagga ord i obestämd form (t.ex. "tävlingen").

För att ta bort en tagg, klicka på det taggade ordet och därefter på "Tagg/etikett" igen.

 

Genom att tagga dina blogginlägg så gör du din blogg mer synlig på bloggportaler, samtidigt som du gör det lättare för dina besökare att se vilka ämnen du skriver om och snabbt hitta blogginlägg som handlar om ett visst ämne.

 

Bloggkategorierna kommer inte försvinna eller förändras på något sätt, men jag rekommenderar att man försöker använda sig av taggar för att beskriva vad blogginläggen handlar om, och bloggkategorier för att styra vilka som kan läsa dem.

 

Fredagen den 26 februari 2010 kl. 16:44

Taggar: , , , ,

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.