Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Bildstrul

De problem med bildladdningen som många av er (antagligen) upplevt har under kvällen/natten felsökts och förhoppningsvis åtgärdats. Felet bevakas framöver och förhoppningsvis ska vi slippa fortsatta problem.

Jag fick en felanmälan om detta idag, men efter att ha besökt anmälarens hemsida är det uppenbart att flera haft samma problem eftersom det nämndes i kommentarerna.

Var inte rädda för att skicka in felrapporter!

Det är fullt förståeligt att ni blir irriterade och diskuterar sinsemellan när något inte funkar som det ska, men dessa diskussioner ser jag vanligtvis inte. Det är först när det börjar ramla in felanmälningar i inboxen som jag blir medveten om att något inte är som det ska och kan börja felsöka. Beroende på övrig arbetsbelastning är det inte alltid jag hinner svara, men tolka inte det som att jag struntar i felanmälningar.

Om något inte funkar så ska det åtgärdas, det är alldeles självklart för både mig och er! Maila info@zoomin.se så hamnar era synpunkter i ärendelistan, men tyvärr måste jag reservera mig för att svar kan dröja eller i värsta fall helt utebli.

 

Tillägg: För er som undrar varför det gått trögt emellanåt idag så beror det inte på bildstrul, utan på tågstrul. Zoomin.se delar nämligen server med Tåg.Info, som har ett aldrig tidigare skådat tryck på sig idag till följd av snöovädret och det ofelbara tågkaoset. När Trafikverkets hemsida gick ned vid lunchtid blev det ännu värre, men nu har vi fått ordning på våra kapacitetsproblem.

 

2013-01-13: En del rapporter om "Bilden laddas..." idag.
Zoomin har en gemensam kö för all bildbearbetning, och denna fungerar som så att när många bilder laddas upp och läggs in i blogginlägg är risken stor att denna kö blir några minuter lång.

Bildkön finns till för att Zoomin alltid ska gå snabbt att ladda, oavsett "bildtrycket" eftersom bildbearbetning är en kapacitetsmässigt tung uppgift för servern.

Kort och gott: när många laddar upp bilder samtidigt så ökar risken för att just dina bilder hamnar i bildkön. De kommer börja visas efter en stund, och därefter kommer de laddas snabbt eftersom de bara behöver bearbetas en enda gång när de läggs in i ett blogginlägg.

Fotoalbum som bara tittas i några gånger per år hamnar också gärna i bildkön av prioriteringsskäl.

 

Tisdagen den 4 december 2012 kl. 23:50

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.