Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Varför finns gratissidor fortfarande kvar?

Den senaste veckan har några hört av sig och undrat varför det fortfarande finns gratissidor kvar. En del betalande medlemmar anser sig ha blivit lurade, och ryktet säger att alla gratissidor skulle ha raderats den sista mars men går fortfarande att jobba på och orsakar dessutom prestandaproblem för de betalande medlemmarna.

 

Jag vet inte varifrån detta rykte kommer, men det har aldrig varit meningen att gratissidorna skulle raderas omedelbart den sista mars. På http://admin.zoomin.se/blogg/20110108-405031-Sista-kraschen-blev-droppen-nu-laggs-Zoomin-ned.html som publicerades den 8:e januari finns bland annat följande att läsa:

  • Nya bilder och filmer kan endast kunna laddas upp till Pro-sidor, inte till gratissidorna. På gratissidor går det bra att blogga till och med sista mars.
  • Efter den sista mars övergår Zoomin.se till att bli ett arkiv. Man kommer inte kunna logga in på gratishemsidorna, utan de kommer ligga kvar läsbara åtminstone fram till sommaren. Detta för att ge er gott om tid till att flytta över till andra tjänster. Efter "arkivperioden" kommer alla gratissidor raderas från tjänsten.

 

Arkivperioden för gratissidorna påbörjades alltså den sista mars, och kommer pågå så länge den gamla filservern som gratissidorna ligger på hänger med. Målsättningen har varit att alla gratissidor skulle finnas tillgängliga, men inte gå att jobba med, till sommaren. Riktigt så blev det inte: i början av april raderade jag alla gratissidor som ingen loggat in på det senaste året. Ungefär 10,000 hemsidor raderades därför omedelbart. Sedan dess har drygt 2000 gratissidor till raderats successivt, eftersom jag valt att fortsätta radera gratissidor som ingen loggat in på på minst ett år. Av 22000 gratissidor återstår idag ca 8000.

 

Mig veterligen har ingen som har en gratissida lyckats logga in och jobba vidare med sin hemsida, tvärtom har jag fått en herrans massa mail från folk som tycker att jag är en idiot som sett till att många gratissidor fortfarande ligger kvar på nätet, men inte går att logga in på. Om någon hittat en väg runt detta och lyckats fortsätta arbeta med sin gratissida så är jag såklart angelägen om att få reda på vilken hemsida det gäller.

 

Det kan även vara värt att poängtera att gratissidorna ligger kvar på den gamla filservern som kraschade i januari. De konkurrerar inte på något sätt om kapacitet med er som betalar för era hemsidor.

 

Har man problem med prestandan på sin hemsida så får man gärna göra en felanmälan, så att jag har möjlighet att undersöka saken närmare.

Generellt kan man dock konstatera att om problemet gäller en enskild hemsida så är det troligen inte Zoomin.se som är problemet. Prestandaproblem på Zoomin.se drabbar alla hemsidor, eftersom de delar på resurserna. Det är då mer sannolikt att problemet ligger i att man använder en tredjepartskomponent, t.ex. en räknare, som tar tid att ladda vid varje sidbyte. Man behöver då felanmäla till den ansvarige tjänsteleverantören för denna komponent.

 

Måndagen den 20 juni 2011 kl. 11:41

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.