Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Eget domännamn

Ett återkommande önskemål har länge varit att man ska kunna ha ett eget domännamn till sin hemsida på Zoomin (t.ex. hemsideadressen www.minhemsida.se istället för minhemsida.zoomin.se, och e-postadressen namn@minhemsida.se istället för minhemsida@zoomin.se).

 

Simsalabim!

 

I administrationsmenyn finns nu ett nytt alternativ: "Eget domännamn". På denna sida hittar ni steg-för-steg-instruktioner för hur man fixar ett eget domännamn till sin hemsida på Zoomin. Det hela är relativ enkelt:

 

1) Köp ett domännamn hos valfri domänregistrator, t.ex. Loopia. Detta domännamn blir det därmed du själv som förfogar och bestämmer över, och du kan därför när som helst välja att flytta det till någon annan tjänst i framtiden. Observera att du bara ska köpa ett domännamn hos domänregistratorn - inte något webhotellpaket eller liknande. Ett domännamn brukar kosta omkring en hundralapp att köpa och ungefär lika mycket i årsavgift.

 

2) "Peka" domännamnet på Zoomin.se. Detta kan (ska) domänregistratorn hjälpa till med. Berätta för dem att domännamnet (med och utan www före) ska peka på Zoomin.se:s IP-nummer, och att mailservern (MX-pekaren) ska vara mail.tstorm.se. Hänvisa gärna till detta blogginlägg.

 

3) Anslut domännamnet till din hemsida på Zoomin på sidan "Eget domännamn" i administrationsmenyn. Det kostar 200:- i engångsavgift att ansluta ett domännamn till en hemsida på Zoomin, och betalningen hanteras som vanligt via SMS.

 

Verkar det krångligt? Det är det faktiskt inte, men ställ gärna eventuella frågor här i kommentarfältet!

 

Tisdagen den 8 december 2009 kl. 18:42

Taggar: ,

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.