Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Nyhet: Webbkalender

Med risk för att börja betraktas som spammare så vill jag bara upplysa om att hemsidorna nu har fått en enkel, men praktisk webbkalender.

 

Kalendern fyller två syften: dels visas alla blogginlägg och fotografier som man laddat upp till hemsidan i kalendern (förutsatt att besökaren har rätt att se dem förstås!), som ett sätt att presentera fotografier och blogginlägg i kalenderordning. Men man kan dessutom lägga in egna händelser i sin webbkalender, t.ex. födelsedagar, scheman, möten, och så vidare.

Händelserna kan man sortera under olika kategorier, vilket fungerar på samma sätt som bloggkategorier. Man kan alltså välja vilka som ska kunna se de händelser man lägger in i webbkalendern, t.ex. genom att lösenordskydda kategorier.

 

Kalendern har stöd för upprepade händelser, vilket kort och gott innebär att man t.ex. inte behöver in alla födelsedagar på nytt varje år. Gör såhär:

 • Navigera till rätt datum
 • Klicka på det lilla plustecknet för att lägga till en ny händelse
 • Välj (eller skapa) en kategori för händelsen, t.ex. "Födelsedagar" (klicka på "Kategorier..." för att ändra, lägga till eller ta bort kategorier)
 • Skriv en kort beskrivning, t.ex. "Jag fyller år"
 • Vid "Upprepa", välj "varje år"
 • Klicka på "Spara"

Klart! Födelsedagen kommer visas i kalendern varje år på det valda datumet.

På samma sätt kan händelser upprepas varje dag, varje vecka (på aktuell veckodag), eller varje månad (på aktuellt datum).

Om man väljer "varje dag" så kommer händelsen alltså upprepas varje dag från och med startdatumet, men antagligen vill man att händelsen bara ska upprepas ett visst antal dagar och inte för evigt.

Så här går man tillväga för att skriva in 14 dagars semester från och med den 1:a juli utan att klicka sig fördärvad:

 • Navigera till den 1:a juli
 • Klicka på det lilla plustecknet för att lägga till en ny händelse
 • Välj (eller skapa) en kategori, t.ex. "Semester"
 • Skriv en kort beskrivning
 • Vid "Upprepa", välj "varje dag"
 • Kryssa i "Sluta efter" och skriv 14 ggr
 • Klicka på "Spara"

Händelsen kommer då visas i 14 dagar, från och med startdatumet.

 

Tänk på att om de fotografier man laddar upp ska kunna visas på rätt datum så måste digitalkamerans klocka vara rätt inställd. Fotografier som laddas upp i expressläge förlorar all bildinformation, och kan därför inte visas i kalendern.

 

Till sist: Ha en skön sommar!

 

Måndagen den 15 juni 2009 kl. 19:42

Zoomin | Permalänk

 

Mängdrabatt på reklamfria besök!

Alla som har fler än 250 besökare i veckan (vilket alla som ligger på topp 25 i besökstatistiken har) får mängdrabatt på reklamfria besök. Rabatten beräknas utifrån hur många besökare man haft på sin hemsida den senaste veckan.

 

Till exempel får en hemsida som haft 500 besökare den senaste veckan 50% rabatt, och en hemsida som haft 1200 besökare den senaste veckan får hela 80% rabatt på reklamfria besök!

 

Avsikten med rabatten är att man inte ska behöva betala mer än 100:-/månad för att ha sin hemsida reklamfri.

Se "Reklamfri hemsida" i administrationsmenyn för mer information, men märk väl att det endast är om man haft fler än 250 besökare den senaste veckan som man får rabatt på reklamfria besök.

 

Fredagen den 12 juni 2009 kl. 10:22

Zoomin | Permalänk

 

Nya bildvyer

De senaste dagarna har Zoomins nya bildvyer lanserats:

 • Om man klickar på en bild som är länkad till galleriet (bilder i topplistorna samt bilder som man t.ex. lagt in i ett blogginlägg, på startsidan eller en undersida med redigeringsverktyget är alltid länkade till galleriet som standard) så får man upp bilden i större storlek, utan att webbläsaren byter sida.
  Man slipper alltså sitta och klicka fram och tillbaks mellan galleriet och ett blogginlägg om man vill se alla bilder i inlägget i större format.
  Om man klickar en gång till på bilden, så hamnar man  som tidigare i galleriet där man t.ex. kan kommentera bilden.
   
 • Bildvyn i galleriet har gjorts om för att vara mindre "teknisk" och istället sätta motivet i centrum. Högupplösta bilder och filmer visas i större format än tidigare, och knapparna har gjorts om så att de är mindre "blaffiga".

Värt att påpeka är att de nya bildvyerna kräver att man har en nyare/bättre webbläsare än gamla Internet Explorer 6 för att de ska fungera och se ut som avsett.

 

Ha en trevlig nationaldag! Och glöm inte bort rekryteringstävlingen :)

 

Lördagen den 6 juni 2009 kl. 15:47

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.