Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Reklamfri hemsida

På allmän, återkommande begäran gör jag nu ett nytt försök att erbjuda ett sätt att ha en reklamfri hemsida på Zoomin. Som många av er vet så kunde man till och med årsskiftet 2008/2009 betala för medlemsnivån "Zoomin Plus", vilket kostade 50:- per månad. I denna medlemsnivå slapp man reklamen på sin hemsida, och fick tillgång till ett antal extrafunktioner som numera är standard på alla hemsidor på Zoomin.

Medlemsnivån Zoomin Plus lades ned då den inte var ett fungerande sätt att finansiera tjänsten på, dels för att den krävde så mycket administration att det knappt fanns tid över till utveckling av tjänsten, och dels då prissättningen i grunden var fel.

 

Under administrationsmenyn finns numera alternativet "Reklamfri hemsida". Där kan man betala för att befria sin hemsida från reklam för ett visst antal besök (istället för en viss tidsperiod). Varje reklamfritt besök kostar 10 öre. Detta pris är baserat på vad ett besök på en hemsida på Zoomin ger i annonsintäkter, förutsatt att annonserna fungerar bra. Priset ska ju täcka inkomstbortfallet som det innebär att annonserna inte längre visas. Denna betalningsmodell är betydligt rättvisare än att alla betalar samma summa per månad, oavsett hur mycket serverresurser hemsidan kräver och hur stora annonsintäkter hemsidan har.

 

Den genomsnittliga medlemmen på Zoomin har mellan 100 och 200 besökare på sin hemsida varje månad, vilket innebär att det kostar genomsnittsmedlemmen mellan 10 och 20 kronor per månad att hålla sin hemsida reklamfri. För de flesta av Zoomins medlemmar blir denna betalningsmodell alltså avsevärt billigare än "Zoomin Plus" var.

Men de medlemmar som ligger på topp-25-listan inser snabbt att för dem blir det med denna betalningsmodell betydligt dyrare än tidigare att hålla sin hemsida reklamfri, och då blir det förhoppningsvis även uppenbart varför 50:-/månad inte var en särskilt bra affär för mig eftersom de flesta som hade Zoomin Plus (5% av medlemmarna) låg i toppskiktet i statistiken.

Men samtidigt går det att dra nytta av att man i så fall har ganska många besökare per månad på sin hemsida, och att en betydande del av dessa faktiskt kan tänka sig att visa sin uppskattning genom att sponsra hemsidan de besöker.

 

Så deppa inte ihop, ni som ligger högt upp i topplistorna. Det finns en lösning för er också (utan ni behöver bli ruinerade på kuppen) - men jag behöver lite mer tid på mig innan den kan lanseras!

 

Torsdagen den 19 mars 2009 kl. 22:09

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.