Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Zoomin <3 Pixlr

I helgen kopplades Zoomin ihop med den svenska onlinebildbehandlaren Pixlr. Detta innebär att alla fotografier (närmare bestämt alla JPG-bilder) i galleriet nu kan redigeras direkt i webbläsaren, helt gratis och utan att man behöver installera något.

 

Klicka bara på knappen "Redigera med Pixlr", så öppnas bilden i Pixlr - har man någon gång använt Photoshop så känner man igen sig på en gång. Därefter kan man bland annat justera färger och ljus, ta bort "röda ögon", rotera bilden, applicera olika effektfilter, och mycket mer. När man är klar så är det bara att välja "spara" så sköter Zoomin och Pixlr resten.

 

Pixlr utvecklas i en otrolig takt trots att det, i likhet med Zoomin, i stort sett är ett enmansprojekt. På http://pixlr.blogspot.com/ kan man läsa senaste nytt samt få en del kul tips.

Och på tal om likheter med Zoomin, så har inte Pixlr heller stöd för GIF-bilder. Däremot går det att redigera PNG-bilder med Pixlr, och inom en snar framtid kommer denna möjlighet även gälla på Zoomin - men än så länge är det alltså endast JPG-bilder i galleriet som kan redigeras.

 

Måndagen den 26 januari 2009 kl. 18:56

Zoomin | Permalänk

 

Statuspanelen lanserad

De senaste dagarnas testkörningar har gått bra, så nu öppnar vi upp statuspanelen för alla Zoomin-medlemmar. Där har ni som sagt en lista över inloggade vänner, systemmeddelanden (t.ex. att man har fått svar på en kommentar någonstans), och sist men inte minst Zoomins nya chatt.

 

Chatten har ett antal rum, vissa med åldergränser. Jag tror att namnen på rummen säger det mesta om vilka ämnen de är tänkta att handla om, så jag hoppas ni finner er tillrätta! Kom gärna med kommentarer och förslag här i bloggen, eventuella felrapporter vill jag dock ha i forumet "hjälp och support".

Och om ni tycker att något "rum" saknas så säg till!

 

Observera att statuspanelen kräver att man har en någorlunda modern webbläsare installerad, som t.ex. Internet Explorer 7 eller Firefox 3. Även de senaste versionerna av Safari, Google Chrome och Opera har testats med framgång.

Internet Explorer 6 saknar däremot funktioner som statuspanelen och chatten behöver, och därför behöver användare av den webbläsaren uppgradera till Internet Explorer 7 eller byta till en annan modern webbläsare för att få tillgång till dessa nya funktioner på Zoomin.

 

Söndagen den 11 januari 2009 kl. 20:10

Zoomin | Permalänk

 

Testa Zoomins nya chatt!

Inom kort kommer Zoomins nya statuspanel lanseras. Den följer med en på hela tjänsten när man är inloggad, och har i dagsläget tre funktioner:

  • Inloggade vänner: en snabb översikt över vilka vänner som just nu är inloggade på Zoomin.
  • Systemmeddelanden: du meddelas t.ex. när någon har skrivit en kommentar på din hemsida, och när du har fått svar på en kommentar som du har skrivit på någon annans hemsida.
  • Chatt: alla inloggade medlemmar kan chatta med varandra "live" i Zoomins nya chatt! Än så länge finns bara ett "rum", men avsikten är att det ska finnas flera chattrum att välja mellan beroende på intresse och ålder. Förslag på chattrum tas gärna emot.

Zoomins moderatorer har idag fått tillgång till statuspanelen, och även du kan testa statuspanelen om du besöker www.zoomin.se (förutsatt att du är en inloggad Zoomin-medlem). Statuspanelen syns längst ned på sidan, och när den är färdigställd så kommer den alltså alltid synas när man är inloggad - oavsett vilken hemsida man befinner sig på. Provkör gärna och lämna kommentarer!

 

Fredagen den 9 januari 2009 kl. 20:39

Zoomin | Permalänk

 

Svar i gästboken och bloggen

En återkommande fråga är varför svar på inlägg i gästboken numera hamnar i den egna gästboken, och inte som tidigare i skribentens gästbok istället. Faktum är att svar på gästboksinlägg hamnar både i den egna gästboken och i skribentens gästbok - detta för att man själv enkelt ska kunna se om man har besvarat ett gästboksinlägg.

Man kan alltså använda gästboken precis som tidigare, och det finns ingen anledning att göra sig besväret att navigera till skribentens hemsida och skriva svaret direkt i hans/hennes gästbok istället.

 

Svar på bloggkommentarer och bildkommentarer hamnar fortfarande ingen annanstans än under den blogg/bild som kommentaren gäller, och det beror inte på tekniska begränsningar utan på att det skulle bli väldigt rörigt om varje diskussion om en bild eller blogg automatiskt skulle förflyttas från ämnet (bilden eller blogginlägget) till gästböckerna. Även om det visserligen skulle vara lättare att se att man har fått ett svar på en kommentar, så skulle det inte finnas någon möjlighet att se vilken kommentar man egentligen har fått svar på eftersom det ursprungliga meddelandet finns i en blogg eller ett album nånstans.

 

Men hav förtröstan, ett mycket enklare och smidigare sätt att få reda på om man har fått svar på en bloggkommentar eller bildkommentar är under utveckling. Det kommer bli väldigt bra, jag lovar.

 

Torsdagen den 8 januari 2009 kl. 08:51

Zoomin | Permalänk

 

Webbmailen uppgraderad

Webbmailen har dragits med ett antal problem som gärna får lämnas kvar i år 2008 de också, så en ny version av webbmailen har driftsatts under kvällen (vilket är orsaken till att den inte alls kunnat nås emellanåt).

Såvitt jag kan bedöma är den både snyggare och stabilare nu - bekräfta eller dementera gärna.

 

Torsdagen den 1 januari 2009 kl. 23:04

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.