Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Inga nyheter är goda nyheter

Det är som ni säkert märkt ganska tyst här på utvecklingsbloggen, men det beror bara på att det inte finns något färdigt att rapportera om. Utvecklingen av det nya kommentarsystemet har tagit fart under hösten, och det kommer bli en rejäl förbättring både funktionellt och layoutmässigt.

I forumet "feedback" finns en hel del önskemål rörande kommentarer och gästboksinlägg, och om jag inte missat något så har samtliga önskemål tagits med i det nya kommentarsystemet - och lite till. Mer om det senare.

 

Jag kan dock passa på att dela med mig av en fundering. Jag har roat mig med att surfa runt på Zoomin med en mobil webbläsare och har upptäckt att menyerna inte fungerar alls i webbläsaren Opera Mini. Det är inte så bra med tanke på att just Opera Mini blivit något av standard i nyare mobiltelefoner, och därför kommer menysystemet behöva förändras en aning.

Ikonerna kommer inom en inte allför avlägsen framtid endast öppna undermenyerna, genom att man antingen håller muspekaren över dem eller klickar på dem.

Textlänkarna kommer fungera på samma sätt som idag, man öppnar alltså undermenyerna genom att hålla muspekaren över dem men om man klickar på en textlänk så kommer man till den delen av hemsidan som textlänken gäller, t.ex. startsidan eller bloggen. 

Anledningen till detta är att i Opera Mini finns ingen muspekare och därmed inget sätt att "sväva" över en länk. Det finns bara klick, och därför måste undermenyerna kunna öppnas med ett klick. Det mest logiska är att man klickar på ikonen bredvid textlänken för att öppna undermenyer.

 

I och med detta så blir det minst sagt opraktiskt att bara visa textlänkarna eller bara visa ikonerna i menyn. Om man endast visar ikonerna så kommer besökarna inte kunna navigera till t.ex. startsidan, bloggen eller galleriet, och om man bara visar textlänkarna så kommer besökarna inte kunna öppna undermenyerna. Jag är därför tveksam till huruvida det verkligen är klokt att ha kvar möjligheten att stänga av ikoner eller textlänkar i menyn. Valfrihet i all ära, men det får aldrig gå ut över besökarnas möjlighet att enkelt navigera runt på hemsidorna.

 

Fredagen den 5 december 2008 kl. 13:08

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.