Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Bild- och widgetramar

Med inställningen "Bild- och widgetramar" under rubriken "hemsidan" på sidan "min profil" kan man bestämma hur ramarna runt bilder och widgets (t.ex. besöksräknaren) ska se ut.

Utöver den klassiska halvtransparenta ramen med en tunn kant finns ytterligare sex varianter att välja på, bland annat "ingen ram" som är precis som det låter. Fler varianter kommer tillkomma, jag vet t.ex. att många önskar sig en "drop shadow"-effekt vilket dock kommer kräva att man har Internet Explorer 8, Firefox 3, Google Chrome, eller annan webbläsare med stöd för den senaste CSS-standarden (CSS3) för att kunna se.

Trevlig helg.

 

Fredagen den 17 oktober 2008 kl. 14:31

Zoomin | Permalänk

 

Förstora bilder i galleriet

Någon påpekade att bildförminskningen som skedde när bildvyn gjordes om innebär att detaljer är för svåra att urskilja. Ett klick på bilden gör nu att den öppnas i ett eget fönster i all sin prakt, dock utan att "svämma över" fönstrets storlek. Klickar man återigen på bilden i det nyöppnade fönstret så visas den i full upplösning vilket innebär att en del scrollande kan behövas, beroende på vilken skärmupplösning man har och hur stor bilden är.

 

Detta gäller endast bilder som lagras i högupplösta album.

 

Fredagen den 10 oktober 2008 kl. 12:11

Zoomin | Permalänk

 

Uppstädning av övergivna hemsidor

Vi fortsätter på temat "höststädning" genom att bli bättre på att inaktivera hemsidor som blivit övergivna av sina innehavare.

De hemsidor som städas bort automatiskt är:

  • hemsidor där innehavaren inte varit inloggad på minst ett år
  • hemsidor som innehavaren aldrig loggat in på
  • hemsidor där innehavaren endast loggat in en gång och inte återkommit på minst tre månader (prova-på-sidor).

Tidigare har det endast varit hemsidor som innehavaren aldrig loggat in på samt hemsidor som innehavaren inte loggat in på de senaste två åren som blivit inaktiverade automatiskt. Hemsidor som innehavaren loggat in på en gång och sedan inte återkommit till inom rimlig tid har alltså fallit mellan stolarna under åren.

 

I och med detta så kommer Zoomins medlemsantal sjunka den närmsta tiden, på grund av att vi har några års "historik" av hemsidor som innehavaren bara loggat in på en gång som kommer inaktiveras på kort tid. Det ser såklart lite deppigt ut i statistiken när dessa hemsidor försvinner eftersom det då inte syns att det även tillkommer nya hemsidor hela tiden, men det är dumt att ockupera en massa bra hemside- och epostadresser med hemsidor som inte används bara för att siffrorna ska se fina ut.

 

Inloggade Zoomin-medlemmar som läser detta har alltså inget att oroa sig för, en hemsida anses inte ha blivit övergiven förrän man inte har loggat in på den på minst ett år.

 

Torsdagen den 9 oktober 2008 kl. 11:46

Zoomin | Permalänk

 

Liten förändring i redigeringsverktyget

Om man har valt en bakgrundsbild så syns den inte längre i redigeringsverktyget, istället får rutan den bakgrundsfärg som man ställt in på sidan "min profil" (under rubriken "hemsidan"). Om det plötsligt har blivit sämre läsbarhet i redigeringsverktyget, gå in på sidan "min profil" och kontrollera att ni har valt en bakgrundsfärg som matchar bakgrundsbilden.

 

 

Tisdagen den 7 oktober 2008 kl. 18:31

Zoomin | Permalänk

 

Ny bildvy

Bildvyn i galleriet har omarbetats så att den förhoppningsvis fungerar lite bättre. Tidigare låg bilden ganska långt ned på sidan eftersom knapparna och beskrivningen var placerade ovanför den vilket ledde till en massa onödigt scrollande, numera ligger knapparna och beskrivningen till höger om bilden och bilden har således flyttats upp (och blivit lite mindre).

Tidstämpeln har även flyttats ned så att den ligger ovanför beskrivningen, och om bilden innehåller en GeoTag (dvs om bilden innehåller information om var bilden är tagen) så syns dessutom en liten karta bredvid bilden. GeoTags är inte så vanligt ännu, men förväntas bli allt vanligare i framför allt mobiltelefoner med GPS-mottagare. Jag själv har en Nokia N95 som jag har installerat programmet Nokia Location Tagger på, så alla bilder som jag tar med mobiltelefonen blir geotaggade automatiskt. Programmet funkar på alla Nokia-telefoner som har inbyggd GPS.

Man kan även lägga till geotaggar i sina bilder i efterhand, t.ex. med hjälp av det utmärkta gratisprogrammet Picasa.

 

Några exempel på bilder som har GeoTags hittar ni nedan:

http://steenis.zoomin.se/P952458

http://svennen.zoomin.se/P872174

 

...och här lastar Mikael timmer någonstans utanför Storbritanniens västkust (gissningsvis har kameran haft dålig kontakt med GPS-satelliterna när bilden togs):

http://mikael.zoomin.se/P1413575

 

Fredagen den 3 oktober 2008 kl. 09:52

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.