Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Nu börjar det hända grejer i sommartävlingen!

Bidragen ramlar in allt tätare, och det ser ut att bli hård konkurrens om kameran (som jag fortfarande lyckats hålla mina prylgalna fingrar ifrån!). Söndagen den 31 augusti är sista dagen att ladda upp bilder, sedan kommer alla medlemmar på Zoomin kunna rösta på sin favoritbild.

Eftersom det verkar bli ett hanterbart antal bidrag så kommer jag inte göra något urval av finalister, utan det kommer helt och hållet bli ni Zoomin-medlemmar som avgör vilket av bidragen som blir tävlingens vinnare.

 

Lördagen den 23 augusti 2008 kl. 12:23

Zoomin | Permalänk

 

Mer lättlästa användarvillkor

Användarvillkoren har omformulerats i vissa stycken för att vara tydligare och mer lättlästa. Innebörden är samma som tidigare, men förhoppningsvis lättare att ta till sig nu. Ta några minuter och läs igenom dem på sidan "Min profil", under rubriken "Användarvillkor" (och jämför dem gärna med andra tjänsters användarvillkor).

Samtidigt har trafikgränserna höjts en hel del, eftersom populära filmer i galleriet kan dra mycket bandbredd. Gratissidor får numera förbruka 10GB/vecka, Plus-sidor 15GB/vecka, och Biz-sidor 20GB/vecka.

 

Tillägg: 

Lite nyttig och intressant helgläsning apropå att "låna bilder":

http://www.legalahandboken.netuniversity.se/fragor/undervisning/upphovsratt/anvand_bild/bilder1.html

http://alltunderhimlen.blogsome.com/2007/08/24/och-apropa-bilder/

http://resonerar.se/2007/01/22/bilder-och-grafik-pa-natet-far-de-anvandas-hur-som-helst/

http://www.blf.se/468.php

Märk väl att Zoomins användarvillkor inte bara kräver att man har fått upphovsmannens tillstånd att kopiera ("låna") en bild (och det är inte alls säkert att personen som innehar hemsidan även är bildernas upphovsman) - man måste alltid tydligt hänvisa till detta tillstånd, t.ex. med en länk i albumet där bilden lagras. Annars betraktas bilden som stulen och man löper stor risk att bli avstängd från tjänsten.

 

Ännu ett tillägg (2008-08-25):

Några har påpekat det är svårt att hänga med i allt detta nya om hur bilder får kopieras. Det är faktiskt inte något nytt påhitt alls. Användarvillkoren är visserligen mer lättlästa idag, men nedanstående inlägg skrevs här på utvecklingsbloggen för över två år sedan:

http://admin.zoomin.se/blogg/permalink-20060808-4114.html

Sedan 2006 har det dessutom hänt en del, två år är en evighet på internet... När det gäller upphovsrätt så har det i flera fall visats att tjänsteleverantören är att anse som medskyldig om tjänsten används av medlemmarna för att bryta mot upphovsrätten.

För några kända exempel, se t.ex. hur Youtube är tvungna att aktivt agera mot att upphovsrättskyddat material laddas upp. Eller det aktuella brottsmålet mot Pirate Bay - och de lagrar inte ens något upphovsrättskyddat material på sina servrar!

 

Lördagen den 23 augusti 2008 kl. 10:02

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.