Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Nytt filmformat på plats

Idag sjösattes det nya effektivare filmformatet h264 på Zoomin, och det får lite sidoeffekter (mest positiva sådana).

När man laddar upp en film så kommer man förmodligen slås av att filmer numera tar en jäkla plats i galleriet. Det beror på att Zoomin bara har gjort halva jobbet när bilden precis har laddats upp, resten sker automatiskt i bakgrunden (när det finns tillräckligt med lediga resurser på servern, vilket kan dröja tills den kommande natten). 

När allt jobb med att analysera, koda om och komprimera filmen är klart så kommer den ta betydligt mindre plats i galleriet än när den precis hade laddats upp, samtidigt som både bild- och ljudkvalitet är av riktigt hög klass med webbmått mätt.

Värt att notera är att om filmen som man laddar upp är suddig och har dåligt ljud så kan Zoomin inte göra något åt det, däremot kommer filmer som laddas upp med bra kvalitét inte få på långa vägar lika kraftig bild- och ljudförsämring i albumen som tidigare.

 

Torsdagen den 21 augusti 2008 kl. 19:22

Zoomin | Permalänk

 

Upphovsrätt, användarvillkor och avstängningar

Medlemmar som har tagit del av de senaste dagarnas skriverier om GIF-bilder och upphovsrätt men ändå totalvägrar att följa de användarvillkor som man har godkänt har nu börjat stängas av från tjänsten.

Jag vet att många har blivit tagna på sängen av att användarvillkorens efterlevnad har börjat följas upp betydligt hårdare, och det finns ingen deadline för när man ska ha gått igenom sitt användande av upphovsrättskyddat material på hemsidan så ni behöver verkligen inte stressa livet ur er.

De som nu har blivit avstängda har dock varit synnerligen aktiva i den senaste veckans debatt, men har visat att de i slutändan inte accepterar att de måste följa samma regler som alla andra. Man får tycka precis vad man vill om Zoomins användarvillkor, men har man ingen avsikt att följa dem så kan man heller inte ha någon hemsida här.

 

Det är i allmänhet inte OK att lagra bilder som man har "hittat på nätet" i sitt galleri, och att sprida dem vidare genom att låta albumen vara öppna för vem som helst att kopiera bilder ur är ett flagrant brott mot upphovsrätten och därmed användarvillkoren. Detta gäller inte bara GIF-bilder, utan alla sorters bilder, filmer, texter, ja allt material som man kan lagra på sin hemsida! Man har inte rätt att ge bort saker som inte är ens egna, det gäller såväl i verkliga livet som på nätet.

 

Det är i allmänhet inte OK att låna bilder av varandra. Undantaget är om den man lånar bilden av har skapat bilden själv från grunden, och har gett sig godkännande.

 

Bilder som man själv inte har skapat (och därmed inte innehar upphovsrätten till) måste alltid åtföljas av en hänvisning till upphovsrättsinnehavaren och gällande avtal för hur bilderna får användas, t.ex. genom att man länkar till upphovsrättsinnehavarens hemsida i albumets beskrivning.

Om man hittar bilder på nätet och inte kan hitta upphovsrättsinnehavaren och dennes villkor för användandet av bilderna, så får bilderna inte får laddas upp till galleriet.

 

Men: bilder som man hittar på nätet och använder på sin hemsida utan att man lagrar dem på Zoomin ses mildare på, eftersom man då åtminstone inte utsätter Zoomin för någon större risk att stämmas av ilskna upphovsrättsinnehavare.

Det går alltså att använda andras bilder på sin hemsida, men då måste man tydligt hänvisa till bildernas upphovsrättsinnehavare (se användarvillkoren samt sidan frågor & svar). Om det inte går, lägg bilderna på ett alternativ lagringsutrymme, t.ex. Photobucket.

(Kommentar till ändring av sista stycket:

Eftersom Zoomin är en kommersiell tjänst, och alla medlemssidor utgör en del av tjänsten, så innebär det att även piratkopierat material som laddas upp till Zoomin kan anses utgöra en del av tjänsten. Detta medför att Zoomin riskerar att få skadeståndskrav av upphovsrättsinnehavaren, trots att hemsidan som den laddats upp till är av privat, icke-kommersiell karaktär.

Bilder och annat material som man har "hittat på nätet" och där man inte hänvisar till upphovsrättsinnehavarens uttryckliga tillstånd att använda bilderna på sin hemsida får därför aldrig lagras på Zoomin.)

 

Torsdagen den 21 augusti 2008 kl. 09:38

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.