Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Förändring av lågupplösta bilder i galleriet

Vi har ett tag testat att låta lågupplösta bilder inte uppta någon plats alls i galleriet, vilket i praktiken har inneburit att man har kunnat fylla sitt galleri med filmer och högupplösta bilder och därutöver ladda upp ett obegränsat antal lågupplösta bilder.

 

Detta förfarande har börjat skapa vissa problem eftersom lågupplösta bilder i realiteten tar plats och resurser de också (om än betydligt mindre än högupplösta bilder). För att reflektera detta tar lågupplösta bilder 1/10 så mycket plats i galleriet som högupplösta bilder från och med idag. 10 lågupplösta bilder tar därmed upp en bildplats i galleriet, lika mycket som en högupplöst bild.

 

En handfull medlemmar som har laddat upp tusentals lågupplösta bilder (drygt 10,000 bilder är rekordet vad jag kan se) kommer därför upptäcka att de har plötsligt har fått slut på utrymme i sina gallerier.

En funktion som kan hjälpa till att identifiera de minst populära bilderna i galleriet är på gång, för det är ju ingen idé att man fyller upp sitt galleri med bilder som inte används och ingen tittar på. Eller hur?

 

I samma veva har för övrigt bildkvalitén på lågupplösta bilder puffats upp ett snäpp, men det har bara effekt på nya bilder som laddas upp. Samtidigt har standardinställningen i nya album återgått till att vara högupplöst.

 

Torsdagen den 29 maj 2008 kl. 11:13

Zoomin | Permalänk

 

Elavbrott imorgon (fredag)

Jag fick just besked om att serverhallen måste stänga av strömmen för underhållsarbete under morgondagen. Om allt går som det ska så handlar det bara om ett kortare avbrott tidigt på morgonen, men Zoomin kommer alltså inte vara nåbar under tiden.

 

Uppdatering fredag 07:35: Enligt driftstatistiken varade avbrottet i nära tre timmar, men allt verkar hur som helst vara igång som vanligt nu. På grund av avbrottet kan det dock hända att statistiken släpar efter med ett dygn för vissa av er idag, men det kommer ikapp tills imorgon.

 

Torsdagen den 22 maj 2008 kl. 16:25

Zoomin | Permalänk

 

Ladda hem album

I händelse av fullständigt datorhaveri på den egna datorn i kombination med avsaknad av backup på sina bilder, så kan medlemmar med Zoomin Plus/Biz numera ladda hem kopior av de bilder som man har lagt upp i sina album genom att klicka på knappen "ladda hem" i respektive album.

Denna funktion är ej tillgänglig för era besökare.

 

Bilderna är oftast inte i lika hög kvalitet som originalbilderna som laddades upp (eftersom Zoomin inte sparar originalbackuper på de bilder som laddas upp, utan lagrar alla bilder som låg- eller högupplösta webbanpassade kopior). Om man har förlorat originalbilderna så är de i alla fall bättre än ingenting.

 

Torsdagen den 22 maj 2008 kl. 16:07

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.