Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Funktionen "framkalla"

...utgår.

Orsaken är främst att funktionen inte användes i nämnvärd utsträckning, utan mer uppfattades som oönskad reklam för tjänsten *************. Att de aldrig uppfyllde sin väldigt enkla del av det nu avslutade samarbetet har även haft inverkan på detta beslut.

 

Söndagen den 24 februari 2008 kl. 01:42

Zoomin | Permalänk

 

Serverunderhåll idag (fredag 15/2)

Under dagen kommer Zoomins servrar uppdateras för att täppa igen ett nyligen upptäckt säkerhetshål i det operativsystem som servrarna använder. Samtidigt kommer jag peta in lite ny hårdvara i burkarna för att förbereda för framtida funktioner.

Rent konkret innebär detta att Zoomin periodvis kommer vara helt eller delvis onåbart under dagen, eftersom servrarna behöver startas om några gånger.

 

Idealiskt vore givetvis att göra denna typ av planerade arbeten nattetid, men i dagsläget har jag inte åtkomst till serverhallen på natten och det vore oklokt att låta dessa säkerhetshål förbli oåtgärdade - i synnerhet med tanke på att webhotellet Proinet blev hackat med hjälp av samma säkerhetshål för några dagar sedan, och fortfarande inte har kommit igång igen.

Att driva en webbtjänst idag handlar tyvärr i allt större utsträckning om att skydda sig mot meninglös datavandalism.

 

Uppdatering 13:00: De mest nervpirrande momenten är avklarade (säkerhetspatchar, hårdvaruinstallationer, och omstarter). Nu återstår bara att gå igenom tjänsten och kontrollera att allt snurrar igen.

 

Fredagen den 15 februari 2008 kl. 08:30

Zoomin | Permalänk

 

"Min profil", användarvillkor, och banners

Sidan "min profil" har snyggats till litegrann, så att allting inte längre ligger i en lång rad på sidan. Klicka på respektive rubrik för att komma till önskad avdelning.

Redigeringsverktyget gnäller lite om att det ligger dolt när sidan laddas (ett javascript-fel syns på sidan), men verkar ändå fungera som avsett. Felet är rapporterat till tillverkaren av redigeringsverktyget och förhoppningsvis är det snart löst.

 

Användarvillkoren blivit lite mer liberala. Kravet på att man ska ha Zoomin Biz för att använda sin hemsida för affärsverksamhet stryks, men medlemsnivån Biz finns kvar med fler e-postadresser och högre trafikgräns än Plus. Numera råder även 13-årsgräns istället för 15-årsgräns på Zoomin.

Användarvillkoren har även förtydligats vad gäller hanteringen av kontouppgifter (dvs hemsidans lösenord). Vårdlös hantering av hemsidans lösenord kan leda till att man får sitt konto stängt utan förvarning. Lämna aldrig ut era lösenord till någon annan, inte ens till mig! Se även http://admin.zoomin.se/blogg/permalink-20080115-62400.html.

 

Arbetet med att fräscha upp hemsidornas banners för att passa den nya layouten har även påbörjats, men är inte att betrakta som färdigt.

 

Torsdagen den 14 februari 2008 kl. 18:24

Zoomin | Permalänk

 

Automatisk uppgradering av gratissidors layout

Idag börjar gratissidor med den gamla layouten uppgraderas till den nya layouten automatiskt, precis som förvarnats om i månadsmailet. Inom en vecka kommer alla gratissidor ha den nya layouten.

Uppgraderingsrutinen försöker välja en passande stilmall, men då det hela sker helt automatiskt så är det mycket möjligt att man kommer vilja göra små justeringar av färgval och annat enligt eget tycke och smak för att passa den nya layouten.

 

Betalande medlemmar påverkas ej av detta, utan än så länge får ni själva avgöra när ni vill uppgradera hemsidans layout.

 

 

 

Tisdagen den 5 februari 2008 kl. 08:58

Zoomin | Permalänk

 

Egna META-taggar

Medlemmar med Zoomin Plus/Biz och den nya layouten kan numera lägga in eget innehåll i hemsidans HEAD-sektion, t.ex. JavaScript eller så kallade META-taggar. Se inställningen "Hemsidans HEAD-sektion" på sidan "min profil".

 

Läs mer om META-taggar och vad man kan använda dem till på t.ex. http://www.echoecho.com/se/htmlmetatags01.htm. Observera att felaktig kod i HEAD-sektionen kan göra era hemsidor helt obrukbara eller få dem spärrade på olika sökmotorer - läs på ordentligt först, och dubbelkolla att varenda bokstav och tecken är rätt innan ni sparar!

 

Söndagen den 3 februari 2008 kl. 10:02

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.