Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Testpiloter sökes

Vill du testköra Zoomins nya layout? Att den är snyggare än den gamla layouten från slutet av 2004 råder det inget tvivel om, däremot ser jag gärna att den testas på bred front innan den lanseras "officiellt".

Så om du vill vara först med det senaste, samtidigt som du hjälper mig att hitta eventuella skavanker i den nya layouten, så är det bara att klicka här så uppgraderas din hemsida till den nya layouten. Men tänk på att rollen som testpilot handlar om att testköra ett ofärdigt system, och konkret kunna peka på det som man inte gillar eller som man tycker fungerar dåligt och ge förslag på förbättringar. Är du inte beredd på detta så ska du inte absolut inte uppgradera.

 

Din hemsida kommer efter uppgraderingen tilldelas den nya standardstilmallen, men behåller alla övriga inställningar (färger, bakgrundsbilder, typsnitt och så vidare). En uppfräschad variant av stilmallen "transparent" samt nytillskottet "luft", som denna blogg använder, finns att tillgå efter uppgradering. Hemsidans innehåll, t.ex. undersidor och blogginlägg, förändras inte.

 

De mest uppenbara förbättringarna, utöver ett betydligt snyggare utseende:

  • Menyn har gjorts om, så att startsidans navigeringsmeny är integrerad med huvudmenyn.
  • Egen design av navigeringsmenyn kallas numera "sidhuvud", och hamnar på ungefär samma plats som tidigare. Det går utmärkt att ha både huvudmeny och sidhuvud.
  • Möjlighet att, om man vill, redigera hemsidans stilmall (CSS-fil). CSS är för layouten vad HTML är för hemsidans innehåll, och det är definitivt ett steg upp i svårighetsgrad. Men belöningen är att du kan utforma din hemsida helt efter dina egna önskemål, istället för att hålla dig till ett antal fördefinerade alternativ.

Rapportera eventuella problem och ge feedback i forumet.

Samtliga gratissidor på Zoomin.se kommer inom kort tvångsuppgraderas till den nya layouten, men betalande medlemmar kommer kunna hänga kvar på den gamla en period om nu någon verkligen skulle vilja det.

Uppgraderingen är trots sitt "namn" inte enbart utseendemässig utan även teknisk, för att förbereda för framtida funktionalitet. Har man väl uppgraderat, så kan man inte gå tillbaks till den gamla layouten. Ej heller kommer det gamla systemet fortsätta underhållas och utvecklas.

Lämna gärna en kommentar nedan om du har uppgraderat din hemsida, så kan nyfikna spekulanter se vad som väntar på "andra sidan".

 

Tillägg: Ni som har stilmallen "transparent" kommer numera tilldelas den istället för standardmallen när ni uppgraderar.

 

2008-01-08 16:45: Stilmallen "ram" har tillkommit, och är avsedd som ersättare till den gamla stilmallen där hemsidans innehåll låg i en ruta på sidan, och bakgrundsbilden hamnade runt rutan istället för att täcka hela sidan. Fast den är lite snyggare, såklart (framförallt om man använder en finish på sin hemsida).

 

Söndagen den 6 januari 2008 kl. 01:20

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.