Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Uppstädning i forumet

De senaste dagarna har en mängd inlägg och hela forumtrådar rensats bort från supportforumet. Om supportforumet ska vara användbart så måste inläggen i det vara relevanta och sökbara för övriga medlemmar, och inlägg som saknar beständig relevans (dvs, inlägg som rör något tillfälligt, inte tillför något som framtida medlemmar som söker i det har nytta av, rör funktioner som har förändrats sedan inlägget skrevs, eller på annat sätt är missvisande) kommer därför tas bort.

 

Fredagen den 30 november 2007 kl. 05:51

Zoomin | Permalänk

 

Lattjolajban i serverhallen

Inatt gick ett kylaggregat sönder för företaget som driver den serverhall som Zoomins servrar står i. Det fick till följd att en minneskrets i vår server som hanterar statistik och e-post överhettades och gick till de sälla jaktmarkerna. Av denna anledning har statistik och e-post inte fungerat under förmiddagen.

Servern är nu reparerad och på god väg att tillfriskna, men troligen kommer inte e-posten fungera förrän efter lunch. Statistiken som redan tidigare låg efter fördröjs ytterligare ett dygn.

 

Tillägg: Prestandan kommer heller inte vara den bästa på Zoomin förrän problemen de har i serverhallen är lösta. Om några servrar "försvinner", vilket har skett några gånger den senaste veckan pga proppar som gått och havererade kylaggregat, så måste nämligen de andra servrarna kompensera för den förlorade kapaciteten. Era besökare kommer inte märka någon större skillnad, men när man är inloggad på sin hemsida så kommer man märka detta på att sidorna går segt emellanåt. Det beror helt enkelt på att de serveruppgraderingar som har gjorts då inte utnyttjas fullt ut, utan Zoomin går på "sparlåga" tills alla servrar är igång igen. I detta läge prioriteras att (oinloggade) besökare når hemsidorna, det är ju trots allt dem som hemsidorna är till för.

 

Onsdagen den 28 november 2007 kl. 09:57

Zoomin | Permalänk

 

Driftstörningar hos Loopia

Sedan 10-tiden har Loopia, Sveriges största hanterare av domännamn, haft driftproblem till följd av ett större strömavbrott i Västerås. Detta innebar att Zoomin, tillsammans med tiotusentals andra tjänster i landet, blev okontaktbara under några timmar.

För att en webbläsare ska kunna öppna en hemsida så måste nämligen hemsidans namn (t.ex. www.zoomin.se) översättas till de numeriska adresser som datorer använder på Internet (IP-adresser), och denna översättning görs med hjälp av de DNS-servrar som Loopia fick problem med under förmiddagen.

 

Loopias aktuella driftstatus kan ses på http://drift.loopia.se/.

 

Torsdagen den 15 november 2007 kl. 11:54

Zoomin | Permalänk

 

Snap shots krånglar

Förstasidan på www.zoomin.se blev just helknäpp, allt innehåll på den försköts en sida nedåt. Ett felmeddelande antydde att det var Snap Shots (förhandsgranskningen av länkar) som hade flippat ur, och ett besök på deras hemsida (www.snap.com) avslöjade att de själva just hade drabbats av exakt samma problem.

 

Så om era hemsidor plötsligt ser ut att ha börjat flytta söderut, ta bort Snap-koden ur era topboxar. Eftersom miljontals personer världen över använder Snap Shots så kan man utgå från att de just nu blir dränkta i felanmälningar, så felet borde vara åtgärdat relativt snart. Någon krake på Snap Shots svettas garanterat floder just nu.

 

Fredagen den 2 november 2007 kl. 14:16

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.