Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Stötande annonser på hemsidorna

De senaste veckorna har det vid två tillfällen inkommit klagomål på stötande annonser på Zoomin.se. Till att börja med vill jag klargöra att vi väljer inte ut vilka annonser som ska visas på hemsidorna - Google levererar annonserna, och de väljer ut annonserna för att passa respektive hemsidas innehåll. En hemsida som handlar om hästar får t.ex. mycket annonser relaterade till ridsport, och en hemsida som handlar om singelliv får huvudsakligen betydligt mer "vuxeninriktade" annonser. Har man en hemsida om matlagning, men emellanåt bloggar om dejting, så kommer annonser relaterade till båda ämnena visas.

 

Eftersom det finns över 7000 föränderliga hemsidor på Zoomin så är det inte genomförbart att varje dag gå igenom och välja ut relevanta annonser till dem alla. Därför har Zoomin, precis som många andra större tjänster med brett innehåll, valt att samarbeta med Google som än så länge är i särklass bäst på innehållsinriktad annonsering. Men tyvärr är de inte perfekta.

 

Vanligtvis fungerar vårt samarbete väldigt bra med tanke på att miljontals relevanta annonser visas på Zoomin varje månad, men emellanåt slinker det igenom annonser som länkar till uppenbart stötande hemsidor (dock, ska poängteras, dyker de inte plötsligt upp på 11-åriga Olles hemsida om hans vädurskanin utan fortfarande har annonserna haft en koppling till hemsidans innehåll).

Google säger sig jobba på ett sätt för oss att välja bort dessa annonser i förväg (idag kan vi bara filtrera bort enskilda annonsörer i efterhand, dvs då annonsen redan har visats), men tills dess vore det bra om ni kunde rapportera stötande annonser till abuse@zoomin.se. Berätta var ni såg annonsen (kopiera hela adressen från webbläsarens adressrad) samt vilken hemsida annonsen länkade till, så spärrar jag annonsören snarast möjligt.

 

Ingen tjänar på att det visas stötande annonser på era hemsidor, utan detta är ett problem som alla inblandade vill bli av med och förhoppningsvis presenterar Google snart en bättre lösning.

 

Lördagen den 22 september 2007 kl. 00:34

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.