Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Ompekning av Zoomin.se

Zoomins nya webbserver är installerad och har testkörts parallellt med den gamla under en period. Detta blogginlägg skriver jag på den nya webbservern, men alla ni andra kör än så länge på den gamla webbservern.

 

Under dagen kommer vi skifta över all webbtrafik till den nya webbservern, vilket kan innebära att ni får problem att logga in eller blir utloggade under en överlappningsperiod innan era internetleverantörer uppdaterat sina DNS-register, och jag ber om ursäkt i förväg för eventuella oförutsedda driftstörningar som kan uppstå trots noggranna testkörningar. Rapportera eventuella problem i forumet "felanmälan".

 

Ni kan i övrigt blogga och ladda upp bilder som vanligt, och era besökare kommer förmodligen inte märka någonting alls. Detta då båda webbservrar använder samma databas.

 

kl. 10:45: Majoriteten av webbtrafiken ser redan ut att ha gått över till den nya servern. Om man inte kan logga in så kan man prova att starta om webbläsaren.

Medlemmar som har hemsidor som slutar på något annat än "zoomin.se" kommer förmodligen inte kunna logga in än på ett tag.

 

Onsdagen den 27 juni 2007 kl. 10:14

Zoomin | Permalänk

 

Plus/Biz förlängt för alla betalande medlemmar

Vill bara som snabbast upplysa om att alla som haft Zoomin Plus/Biz den senaste månaden har fått sina abonnemang förlängda med en månad (med start idag för dem som perioden gick ut för under den senaste månaden).

 

Jag ber om ursäkt för allt besvär de senaste veckornas driftproblem har vållat.

 

Tillägg: Ser att några abuseärenden har kommit in, men de som inte bedöms vara av akut karaktär får tyvärr vänta.

Jag har ordnat så att ni som ser ett meddelande om inkomna abuseärenden kan dölja meddelandet genom att klicka på "stäng" längst ned i rutan, men meddelandet kommer synas nästa gång ni loggar in igen.

 

Tisdagen den 19 juni 2007 kl. 20:41

Zoomin | Permalänk

 

Mer upptäckter...

Några av er Zoomin-stammisar har fått era webbläsare infekterade av trojanen SIMBAR. Bortsett från att den ser till att ni får en massa popup-reklam i tid och otid, så pekar även mycket mot att den dessutom används för distribuerade överlastningsattacker mot webbsidor. Eller så är den bara extremt dåligt programmerad, oavsett vilket så formligen dränks Zoomin i anrop från denna trojan emellanåt.

 

Gör dig själv och resten av Zoomin en stor tjänst och ladda ned trojandödaren AdAware gratis från http://www.lavasoftusa.com/ (klicka på den gröna knappen med texten "Download Ad-Aware free" och därefter "download now". Välj "kör" om Internet Explorer frågar vad du vill göra med filen).

 

Installera programmet, starta det och välj att starta en scanning ("Scan Now" följt av "Scan"). Följ instruktionerna och låt programmet ta bort allt som den anser är suspekt. Gör det till en vana att scanna datorn med AdAware någon gång i veckan, så kommer du ha en dator och internetuppkoppling som inte slöas ned av en massa illvilliga program.

Det tar en stund, men det är värt besväret.

 

Torsdagen den 14 juni 2007 kl. 23:12

Zoomin | Permalänk

 

Visas bilderna som timglas?

Ingen panik. Timglaset betyder bara att bilden ligger i kö för att konverteras till ett webanpassat format (rätt storlek, eventuell vattenstämpel osv) och kommer visas inom kort. Alla bilder på Zoomin behöver genomgå förbehandling igen efter nedtiden, därför kan ni se timglaset på alla era bilder.

 

Ladda om sidan några gånger så kommer ni märka att bilden visas som vanligt efter en stund (det är LÅNG kö just nu eftersom servern har mycket att ta igen). En bild som börjat visas som vanligt kommer inte visas som ett timglas igen, så länge man inte ändrar den på något sätt (ändrar storlek, lägger till/tar bort vattenstämpel, osv).

 

Denna förändring har gjorts för att se till att sidan laddas snabbt, även om bilderna inte hunnit förbehandlas ännu. Tidigare fick man vänta på att varje bild skulle hinna förbehandlas, vilket gjorde vissa sidor extremt trögladdade - i synnerhet under gårdagen. Och visst är det en viss skillnad mot igår?

 

Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 12:29

Zoomin | Permalänk

 

Webbshopen läggs ned

Avdelningen "webbshop" på Zoomin läggs ned.

Det finns många orsaker till detta, men två anledningar väger tyngst: funktionen är inte särskilt populär, och kvalitén på varorna har inte alltid varit tillfredsställande.

 

För er som vill så går det bra att öppna en egen webbshop (gratis) på www.polyshop.se och länka till den från era hemsidor. Ni bestämmer då själva över priserna.

 

Torsdagen den 7 juni 2007 kl. 19:03

Zoomin | Permalänk

 

Ny hårdvara, nya funktioner

3 timmar tog det att få allt på plats, men nu har Zoomin dubblerad serverkapacitet mot tidigare. Som tack för er tålmodiga väntan passade jag på att införa några önskemål:

  • Lösenordskyddade bloggkategorier är nu mer användarvänliga. Klickar man på en bloggkategori som är lösenordskyddad så kommer man till en sida där man får ange korrekt lösenord. Inget strul med popuper, och man behöver inte längre klicka på det lilla hänglåset vid bloggkategorin.
  • Man kan välja att spara bilder lågupplöst i sina album. Lågupplösta bilder tar relativt lite plats på servern och tar därför ingen plats alls i galleriet, men de kan inte användas som t.ex. tryck på plagg i webbshoppen.
    Det är främst JPG-bilder som kan sparas lågupplöst, vissa små PNG/GIF-bilder kommer "slinka med" men de allra flesta kommer fortfarande ta upp plats i era gallerier. Tills vidare kan man alltså ha hur många lågupplösta bilder som helst i sitt galleri, och därför kommer bildutrymmet inte längre utökas automatiskt.

Allt verkar rulla på bättre än någonsin, men rapportera som vanligt eventuella fel i forumet.

 

Tillägg: Det fick bli en omstart till, som ni säkert märkte...

 

Fredagen den 1 juni 2007 kl. 17:21

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.