Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Filmer: 3GP, WMV och vattenstämplar

Uppladdning av filmformaten 3GP och WMV fungerar nu som avsett. Många 3GP-filmer som laddades upp saknade ljud, och de flesta WMV-filer (som man kan skapa med t.ex. Windows Movie Maker) gick inte ens att ladda upp.

Alla filmer som laddas upp vattenstämplas numera. På gratissidor vattenstämplas de med Zoomin-loggan, och på Plus/Biz-sidor med hemsidans adress.

 

Ovanstående förbättringar gäller endast filmer som laddas upp på nytt, och inte sådana som man redan har laddat upp till sitt galleri. Detta då filmerna inte lagras i originalformat på Zoomin, och därmed inte kan konverteras och vattenstämplas i efterhand.

 

Lördagen den 24 februari 2007 kl. 19:17

Zoomin | Permalänk

 

Filmer i galleriet!

Nu kan ni ladda upp filmer till galleriet! De format som stöds är främst MPG, AVI, WMV och 3GP - filmformat som de flesta mobiltelefoner, digitalkameror och digitala videokameror använder. Även filmformatet MOV kan fungera, men resultatet blir inte alltid lyckat. Vissa MOV-filer blir avklippta väldigt tidigt, andra får ljud och bild i otakt. Därför rekommenderas att man konverterar sina MOV-filer till exempelvis MPG innan man laddar upp dem.

  

Jag kommer strax beskriva hur man gör, men vi börjar med pekpinnarna: galleriet är avsett för filmer och bilder som man själv har skapat. Laddar man upp upphovsrättskyddat material (t.ex. musikvideos och TV-program) så kommer man att bli permanent avstängd från Zoomin utan förvarning.

Filmer och bilder som man hittat på Internet, fått som e-post och så vidare får man inte ladda upp till Zoomin om man inte är till 100% säker på att upphovsmannen - inte hemsidan/personen som du fick materialet av - tillåter fri spridning av materialet, eftersom vi inte har råd med dyra advokater som kan hantera alla stämningar sådant kan medföra. Låt den egna kreativiteten flöda istället. Tack!

 

Det är faktiskt så enkelt att filmer laddas upp och hanteras precis som bilder. För att ladda upp en film till galleriet, välj alltså "ladda upp" i valfritt album och dra & släpp filmen till uppladdningsrutan.

 

Vill man sedan använda filmen i sin blogg eller på hemsidan så är det bara att klicka på den gula "Infoga/redigera bild"-knappen i redigeringsverktyget och peka ut filmen i rätt album. Som synes visas bara en stillbild med en "filmruta" runt sig, men klicka på bilden så får ni en halvfeg uppvisning i kneeboard-åkning (volter och andra våghalsiga övningar har jag smärtfyllda erfarenheter av).

 

 Zoomin använder samma tekniska lösning som tjänsten Youtube, vilket innebär att filmerna i galleriet konverteras till formatet Flash och komprimeras för att passa webben bättre.

Det innebär att bild och ljud förlorar en hel del i kvalitet, men å andra sidan kommer filmer i galleriet inte få er trafikförbrukning att skjuta i höjden på samma sätt som om ni laddar upp dem till webbdisken, och dessutom kan även vi som inte är bortskämda med snabbt bredband avnjuta era filmer.

 

Värt att veta är även att en film oftast tar upp flera bildplatser i galleriet. En film som är en minut lång brukar ta upp mellan 3-5 bildplatser. Hur mycket plats en film tar upp i galleriet syns precis under den om man väljer att titta på den när man är inloggad på sin hemsida, eller om man håller muspekaren över stillbilden.

Gratismedlemmar kan inte ladda upp filmer som är större än 100MB. För medlemmar med Zoomin Plus/Biz är gränsen 500MB. Räkna med att en 100MB stor film tar minst 15 minuter att ladda upp till galleriet om man har snabbt bredband, 30 minuter om man har ADSL, och eoner av tid om man har vanligt telefonmodem.

 

Tisdagen den 20 februari 2007 kl. 20:07

Zoomin | Permalänk

 

Uppdaterade användarvillkor

I villkoren för att få använda tjänsten ingår numera att man följer Googles programpolicy. Anledningen är enkel: vi behöver reklamintäkterna.

 

Googles programpolicy har en ganska amerikansk - eller kanske familjevänlig - touch, men är inte särskilt svår att leva upp till. Som vanligt får man använda sunt förnuft och vara medveten om att man riskerar att bli avstängd utan förvarning om man töjer för mycket på gränserna.

 

Tisdagen den 6 februari 2007 kl. 21:00

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.