Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Viktigt: Respektera upphovsrätten!

Många av er lägger ned enormt mycket tid och arbete på era hemsidor. Ibland innefattar detta arbete tyvärr att man kopierar texter och bilder från andra hemsidor, kanske i tron att det inte gör något eller att ingen kommer märka något.

 

Men tänk efter innan ni lägger upp till exempel andras texter, bilder, eller musik på er hemsida. Risken är stor att ni bryter mot upphovsrätten, och om den ursprungliga upphovsmannen råkar hitta till er hemsida - t.ex. genom tips eller via en sökmotor - och upptäcker stölden så resulterar detta ofta i en väl underbyggd abuseanmälan till Zoomin och ibland även i en polisanmälan.

I det läget har jag inget annat val än att stänga ned er hemsida. Har ni gjort några inbetalningar så betalas dessa ej tillbaks, allt enligt de användarvillkor ni har godkänt.

 

Därför: Respektera upphovsrätten. Använd aldrig någon annans material på er hemsida om ni inte är 100% säkra på att ni har fått - och kan visa upp - upphovsmannens uttryckliga tillåtelse. Att man har "råkat hitta" någons material på någon annans hemsida är inte en giltig ursäkt. Ej heller har en person rätt att ge dig tillåtelse att använda material som han/hon inte är upphovsman till.

Ta alltid det säkra före det osäkra och kopiera inte hej vilt, så slipper ni få obehagliga överraskningar.

 

"Citaträtten då?" undrar kanske någon. Ja, den har man ju alltid på sin sida - förutsatt att citatet är motiverat och följer god sed (dvs är korrekt och att man uppger källa). Se http://www.kb.se/NvB/Upphov/Grund/grund10.htm.

Tar man bort upphovsmannens namn och ersätter med sitt eget så gäller naturligtvis inte citaträtten längre, utan då har man helt sonika snott materialet.

 

Tisdagen den 8 augusti 2006 kl. 11:24

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.