Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Nya domännamn på gång

Inom kort kommer det bli möjligt att ha sin hemsida under en annan domän än zoomin.se. De domäner som än så länge är spikade är:

 • ezbiz.se
 • filosoferar.se
 • mittspejs.se
 • rular.se
 • ärsöt.se
 • påwebben.se

Jag vill försäkra mig om att allt kommer fungera som avsett innan jag gör dessa domäner tillgängliga för er, men tänkte att det kanske kan vara av intresse att få veta att det är på gång.

 

Detta innebär alltså att man, om man vill, inom kort kan byta adress på sin hemsida från exempelvis www.theodor.zoomin.se till www.theodor.filosoferar.se. Det kommer kosta en mindre summa att byta adress på sin hemsida (25:- med SMS-betalning), och hela tillvägagångssättet kommer vara helt automatiserat. Givetvis kan man även ändra första delen av sin adress ("theodor" i mitt fall) till något annat när man gör sitt adressbyte.

 

Domännamn med ÅÄÖ fungerar inte med Internet Explorer 6, så dem kommer jag inte göra tillgängliga förrän efter att Internet Explorer 7 har släppts och börjat bli hyfsat spridd.

Fler domännamn kommer säkerligen tillkomma allt eftersom, lämna gärna förslag (men kolla så att de är lediga på www.nic-se.se först).

 

Det går inte att förboka adresser, utan först till kvarn kommer det vara som gäller.

 

Torsdagen den 31 augusti 2006 kl. 22:25

Zoomin | Permalänk

 

Utdragen seghet

Man ska aldrig ropa hej innan man har kommit över bäcken, som nån sa. Och ärligt talat har jag aldrig fattat varför man över huvud taget ska hälsa när man har korsat ett vattendrag, men skit samma.

Vi har fortfarande problem med nätverket som Zoomin delar med en del andra servrar, men det verkar i alla fall gå åt rätt håll nu. Det rycks i lite sladdar då och då varför det ibland blir omöjligt att nå Zoomin igen, men jag hoppas att allt är löst till helgen. Ni märker säkert själva när allt fungerar igen, och om något fortfarande inte skulle fungera emellanåt så kan ni vara alldeles säkra på att jag redan vet om det...

 

Torsdagen den 31 augusti 2006 kl. 12:46

Zoomin | Permalänk

 

Segt, det går segt

...och jag undersöker fortfarande saken. Detta problem verkar återkomma lite då och då, och det är inte helt enkelt att ta reda på vad det beror på men både jag och Zoomins internetleverantör gör naturligtvis vad vi kan.

 

Om det verkar gå trögt när ni besöker Zoomin, prova gärna lite senare istället.

 

Vissa verkar dra paralleller till när den gamla servern kraschade tidigare i år, men detta är inte något sådant fel - servern mår bra, och rullar mer eller mindre tummarna varför det lutar åt att det är nätet som är problemet. Dessutom tas det numera fullständig backup på Zoomin varje dygn, om olyckan skulle vara framme igen.

 

Uppdatering 15:00

Nu ser det bättre ut. Jag tror att problemet är lokaliserat och löst, men kommer givetvis fortsätta hålla ögonen öppna.

 

2006-09-31 09:45

I natt och fram tills i morse gick det trögt igen för vissa. Mellan ungefär 01.00 och 07.00 görs backuper samtidigt som statistiken för alla plussare (över 850 st) räknas ut, och då kan det gå trögt. Detta har vi diskuterat tidigare och jag jobbar vidare på det, men under tiden råder jag er att sova på nätterna istället ;)

 

Det verkar fortfarande som något i nätverket strular, för emellanåt är det omöjligt att komma fram till både Zoomin och våra "grannservrar"... som ni förhoppningsvis förstår så jobbar vi vidare med detta, och jag ber er lugna ner er med mailandet ett tag så jag slipper lägga tid på det. Jag vet redan...

 

Onsdagen den 30 augusti 2006 kl. 11:43

Zoomin | Permalänk

 

Zoomin+Mobispine=sant

Tack vare Mobispine kan nu alla som har en hyfsat modern mobiltelefon blogga på Zoomin med mobilen till vanlig trafikkostnad, vanligen mellan 3 och 50 öre per blogginlägg (text+bild)!

Mobispine är en sällsynt cool gratistjänst som lägger till nya smarta funktioner till din mobiltelefon. Bland annat kan man skicka chatmeddelanden till varandra till ett betydligt billigare pris än SMS, blogga direkt från mobilen (med bilder, om mobilen har en kamera), och mycket mer. Nej, jag får inte betalt för att skriva det här...

Följ nedanstående anvisningar till punkt och pricka så är du snart igång och mobloggar.

 • Surfa till www.mobispine.com.
 • Klicka på "Registrera dig" och följ instruktionerna. Du kommer bland annat få välja ett användarnamn på Mobispine.
 • Logga in på ditt nya Mobispine-konto på www.mobispine.com och klicka på "Mitt Mobispine".
 • Under "Mobispine Blog", klicka på "inställningar".
 • Under "Bloggstatus", välj "Publik".
 • Klicka på "Spara".

 • Återvänd nu till Zoomin.se och logga in på din hemsida.
 • Klicka på "blogg".
 • Klicka på "inställningar".
 • Vid "Hämta inlägg från mitt Mobispine-konto: användarnamn", skriv in det användarnamn du valde på Mobispine.
 • Klicka på "spara inställningar".

Du behöver endast göra ovanstående en gång, och om allt gick bra så kan du nu blogga på Zoomin.se med din mobiltelefon.

Starta Mobispine i din mobiltelefon och gå till "Nytt meddelande". Välj "Ta bild" och/eller skriv en text. Välj därefter "Skicka till blogg". Klart! Inom 15 minuter kommer ditt blogginlägg dyka upp på din hemsida på Zoomin.se. Lycka till med din moblogg! Att kunna ta en bild med mobilkameran och direkt publicera den på sin blogg med bara några knapptryckningar är närmast beroendeframkallande.

För mer hjälp och information om Mobispine, se http://www.mobispine.com/Support/FAQ.do.

 

Fredagen den 25 augusti 2006 kl. 19:43

Zoomin | Permalänk

 

Topbox åt alla

Ni gratismedlemmar som saknar titelraden jag nyligen tog bort från hemsidorna kanske blir lite gladare nu när ni också har fått en topbox (i vänsterspalten) att leka med.

Fortfarande krävs dock Zoomin Plus för att man få tillgång till knappen "källa", så att man kan peta in egen HTML i sin topbox.

 

Tisdagen den 22 augusti 2006 kl. 20:02

Zoomin | Permalänk

 

Galleriförändringar

Som synes ligger inte albumen på varsin rad längre, utan betydligt mer kompakt och lättöverskådligt. Den beskrivande texten till varje album dyker upp om man håller muspekaren över albumet.

En annan förändring är att lösenordskyddade album även är lösenordskyddade för hemsidans ägare. Det var många som upplevde det som förvirrande att de kunde titta i sina lösenordskyddade album utan att behöva uppge ett lösenord. Som administratör kan man istället få en påminnelse om lösenordet, om man skulle lida av guldfiskminne.

Slutligen ombes man numera skriva in korrekt lösenord om man klickar på en bild som lagras i ett lösenordskyddat album (vilket kan vara fallet om en bild i ett lösenordskyddat album används som avatar, på hemsidan eller i topboxen).

 

Som vanligt, säg till om något är oklart eller upphört fungera.

 

Lördagen den 19 augusti 2006 kl. 11:06

Zoomin | Permalänk

 

Designförändringar

Som den uppmärksamme redan uppmärksammat ser hemsidorna lite annorlunda, och förhoppningsvis snyggare, ut. Den stora klunsen till titelrad ovanför menyn har fått stryka på foten, till fördel för en smal remsa högst upp på sidan. Det har dessutom tillkommit ett nytt transparent tema, vilket ger ännu större möjligheter att anpassa hemsidans utseende med hjälp av smarta bakgrundsbilder och färginställningar.

 

"Remsan" innehåller en genväg till www.Zoomin.se, en knapp för att besöka en slumpmässig hemsida på Zoomin, samt lite reklam på gratissidor och de hemsidor med Zoomin Plus/Biz där ägaren valt att bidra lite extra genom att fortfarande visa reklam.

 

Tisdagen den 15 augusti 2006 kl. 10:43

Zoomin | Permalänk

 

Viktigt: Respektera upphovsrätten!

Många av er lägger ned enormt mycket tid och arbete på era hemsidor. Ibland innefattar detta arbete tyvärr att man kopierar texter och bilder från andra hemsidor, kanske i tron att det inte gör något eller att ingen kommer märka något.

 

Men tänk efter innan ni lägger upp till exempel andras texter, bilder, eller musik på er hemsida. Risken är stor att ni bryter mot upphovsrätten, och om den ursprungliga upphovsmannen råkar hitta till er hemsida - t.ex. genom tips eller via en sökmotor - och upptäcker stölden så resulterar detta ofta i en väl underbyggd abuseanmälan till Zoomin och ibland även i en polisanmälan.

I det läget har jag inget annat val än att stänga ned er hemsida. Har ni gjort några inbetalningar så betalas dessa ej tillbaks, allt enligt de användarvillkor ni har godkänt.

 

Därför: Respektera upphovsrätten. Använd aldrig någon annans material på er hemsida om ni inte är 100% säkra på att ni har fått - och kan visa upp - upphovsmannens uttryckliga tillåtelse. Att man har "råkat hitta" någons material på någon annans hemsida är inte en giltig ursäkt. Ej heller har en person rätt att ge dig tillåtelse att använda material som han/hon inte är upphovsman till.

Ta alltid det säkra före det osäkra och kopiera inte hej vilt, så slipper ni få obehagliga överraskningar.

 

"Citaträtten då?" undrar kanske någon. Ja, den har man ju alltid på sin sida - förutsatt att citatet är motiverat och följer god sed (dvs är korrekt och att man uppger källa). Se http://www.kb.se/NvB/Upphov/Grund/grund10.htm.

Tar man bort upphovsmannens namn och ersätter med sitt eget så gäller naturligtvis inte citaträtten längre, utan då har man helt sonika snott materialet.

 

Tisdagen den 8 augusti 2006 kl. 11:24

Zoomin | Permalänk

 

Svajig uppkoppling

Serverhallen som Zoomins server står i verkar ha en hel del problem med internetuppkopplingen idag. Zoomin mår dock alla tiders, så det finns ingen anledning till oro.

 

Onsdagen den 2 augusti 2006 kl. 11:03

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.