Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

För förslag, supportfrågor och felanmälningar, maila info@zoomin.se.

Personlig support kan tyvärr endast erbjudas i mån av tid - svar kan alltså dröja!

Viktigt: Uppdatering fredagen 31/3

På fredag är det dags att sjösätta en ny uppdatering på Zoomin. Denna gång är de flesta av förändringarna rent tekniska, för att förbereda för kommande funktioner.

Dock kommer det införas något som jag misstänker att många inte riktigt gillar, och därför tänker jag nu förvarna och förklara litegrann i förväg.

 

Från och med den 31/3 kommer alla medlemmar på Zoomin behöva uppge sitt personnummer i sin profil. Detta är något som jag själv inte känner mig helt tillfreds med, men antalet falska registreringar och ofta tillhörande bedrägeriförsök stiger stadigt varför jag inte längre anser mig ha något val. Många gratistjänster på nätet har infört detta krav, och jag förstår varför - det kostar oerhört mycket tid och energi att städa upp efter bedragare, som dessutom har en tendens att återkomma under nytt namn efter en kort tid.

Jag ägnar mig mycket hellre åt de 99% av Zoomin-medlemmarna som har ärliga avsikter.

 

Jag tror och hoppas att denna åtgärd ska minska problemen drastiskt, eftersom ett personnummer går att verifiera (personnummer är offentlig handling, vem som helst kan exempelvis ringa till skattemyndigheten anonymt och be om mitt personnummer). I allvarliga fall kan jag spärra ett personnummer på Zoomin, istället för att spärra en massa IP-nummer vilket alltid drabbar oskyldiga och oftast ändå inte gör någon större nytta.

 

Era personnummer kommer alltså endast användas för att kontrollera att de användaruppgifter som uppges är sanningsenliga, inget annat! Ni kommer fortfarande kunna vara helt anonyma gentemot övriga Zoomin-användare, och era personuppgifter kommer givetvis inte spridas vidare på något sätt.

 

Onsdagen den 29 mars 2006 kl. 14:04

Zoomin | Permalänk

 

Forum

Zoomin's forum har just slagit upp portarna på http://www.zoomin.se/forum.html.

Avsikten med forumet är dels att ge er en plattform att mötas på, dels att forumet ska användas till hjälp, frågor, tips och support angående Zoomin. Nya kategorier kommer tillkomma efter hand som de efterfrågas (av tillräckligt många). Det är bara inloggade Zoomin-medlemmar som kan skriva i forumet.

 

Tisdagen den 21 mars 2006 kl. 09:43

Zoomin | Permalänk

 

Uppstramad Zoomin

En sällsynt skarpögd Zoomin-medlem uppmärksammade mig igår på att de automatiska radbytena som tidigare gjordes i blogginläggen på Zoomin inte var särskilt lyckade.

Om man är intresserad av layout, ett område som jag själv inte kan ett smack om, så drabbas man av förmodligen av nervsammanbrott när man inser att blogginläggen tidigare kunde se olika ut för olika besökare, beroende på hur stort webbläsarfönster varje besökare råkade ha.

Numera har Zoomin en fast bredd, anpassad för att se bra ut på skärmar med upplösning 1024x768 eller högre. Det innebär att man slipper överraskas av att layouten plötsligt ser ut som en påse skridskor när man publicerar sitt inlägg, och dessutom kan ni numera skapa egna bakgrunder som är exakt anpassade till er hemsida.

 

Fredagen den 17 mars 2006 kl. 10:44

Zoomin | Permalänk

 

Bilder: en liten förändring

Tidigare har alla bilder som laddats upp skalats ned (dvs, förminskats) för att få en storlek som passar bra för webben. Formatet som alla bilder har fått har varit 640x480 pixlar.

Från och med idag så kommer endast bilder som är större än 50000 bytes förminskas, övriga kommer behålla sitt originalformat. Det innebär att ni kan skapa och ladda upp egna bakgrunder som är tillräckligt stora för att inte behöva repeteras, så länge ni ser till att spara bilderna så att de inte blir större än 50000 bytes. En bakgrundsbild ska gärna vara lite matt och suddig för att texten ska synas ordentligt, så dra ned på kontrasten och komprimera bilden såpass mycket att det börjar se lite smårisigt ut - när den används som bakgrund så blir resultatet förmodligen ändå ganska bra.

 

Fredagen den 3 mars 2006 kl. 23:27

Zoomin | Permalänk

 

Webbdisk åt folket

Har nyss sjösatt en liten uppdatering. En del små fixar och förbättringar, men framförallt har alla nu tillgång till en webbdisk. Medlemmar med Zoomin Plus har 500MB utrymme, och gratismedlemmar har än så länge bara 10MB utrymme att ladda upp till exempel filmklipp och musik till. Detta kommer utökas när jag får råd att köpa en större hårddisk till servern.

För ett exempel på vad man kan använda sin webbdisk till föreslår jag ett besök hos Jasmine - hon har laddat upp en egen låt!

 

Onsdagen den 1 mars 2006 kl. 18:15

Zoomin | Permalänk

 

 
nil

Här bloggar vi som driver och utvecklar Zoomin om nyheter, förändringar, och övrigt relaterat till tjänsten Zoomin.se.

 

Taggar

Zoomin domännamn höststädning Zoomin Pro rekrytering tävling Medlemsforum Nabble Nya Zoomin annons internationella kvinnodagen Tjejjouren.se Bloggar.se bloggkategorier kategorisera taggar annonsplats blogginlägg Zpotlight Minnesljus.se Regnbågsbron.org

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Test

Zoomin

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

 2007

 2006

 2005

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.